Lang leve agrarisch Nederland

BoerenDingen.nl is onze ode aan agrarisch Nederland

Wij zijn mega trots op agrarisch Nederland en dat laten wij graag zien en horen! Zo produceren wij niet alleen de jaarlijkse Boeren en Boerinnen Kalender, maar grijpen wij ook andere manieren aan om onze Nederlandse voedselmakers te promoten. Uiteraard via social media, maar we gaan ook regelmatig met onze cameraploeg op bezoek bij enthousiaste, hard werkende en innovatieve boeren. Wij bieden hen waar mogelijk een spreekbuis zodat er meer dóór i.p.v. óver boeren gesproken wordt. Op deze pagina zijn enkele voorbeelden van dit soort video's met onze presentatrice Nyncke te zien.

Boeren geven ons land smaak & kleur!


Trots op alle bloemen- en voedselmakers van NL

In onze beleving mag Nederland best wat trotser zijn op de bloemen- en voedselmakers van Nederland. Wereldwijd worden Nederlandse boeren op veel gebieden gezien als rolmodel. Ze lopen vaak voorop als het gaat om duurzaamheid en innovatie. In ons eigen land krijgen diezelfde boeren echter veel te verduren aan kritiek, regelgevingen en anti-reclame. Om deze reden sponsoren wij op jaarlijkse basis Team Agro NL. Een stichting die boeren en tuinders verenigt en promoot. Het bestuur en alle ambassadeurs van Team Agro NL streven naar saamhorigheid in de sector en een positief imago van boeren en tuinders.

Steun Team Agro NL ook met een donatie


Spreekbuis voor de boer...

Wanneer we op boerderijen te gast zijn voor de photoshoots van onze Boeren & Boerinnen Kalender laten we ook altijd graag de gastheer & gastvrouw even aan het woord om hun eigen verhaal te vertellen. Dit keer de heer en mevrouw Veelers. In de stallen van Melkgeitenbedrijf Veelers staan maar liefst 1400 melkgeiten die dagelijks twee keer gemolken moeten worden. Er lopen voornamelijk witte geiten; het Saanen ras. Het dagelijks streven van de boeren op deze boerderij is op zo'n duurzaam mogelijke manier geiten te houden die voldoen aan de hoogste gezondheidsstatus.


Daniël Lohues - Op 't platteland

'Op 't platteland' is de eerste single van het album D van Daniël Lohues. Deze videoclip is opgebouwd uit de mooiste foto's van het platteland, die men kon insturen.


Nominaties voor De Gouden Trekker 2019

Tijdens de Grühne Woche 2019 in Berlijn kondigde Team Agro NL, in de vorm van voorzitter Geertjan Kloosterboer, de nominaties aan voor de Gouden Trekker. Een award voor de burger of organisatie die (zonder zelf boer te zijn) veel betekent voor de agrarische sector.

Schoonheden van het platteland

De Boerinnen en Boeren Kalender van 2019 is uit. Alle schoonheden van het platteland verzamelden zich in Bathmen voor het lanceringsfeest. Voorafgaand aan het feest moest er nog flink geoefend worden voor de presentatie.


Waarom zijn bruine eieren populairder?

De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine dan witte. Waarom is dat? Wat is het verschil tussen witte en bruine eieren? En waarom verschillen ze in prijs? De Keuringsdienst van Waarde zoekt het uit!


Documentaire 'Boeren met Toekomst'

De landbouw in Nederland staat aan de vooravond van een grote verandering. Door steeds meer en meer en meer te produceren lijken boeren uit het oog te zijn verloren wat boeren werkelijk is. In deze documentaire laten drie Nederlandse boeren zien hoe zij te werk gaan en waarom ze hebben gekozen voor een duurzame bedrijfsvoering. Deze 'Boeren met toekomst' maken nu het verschil voor de toekomst en zijn de voorlopers van een landbouw die eerlijk en duurzaam is. Een productie van Yara Hannema, in opdracht van Milieudefensie.

Yvon Jaspers aan tafel bij Jinek

Yvon Jaspers vertelt bij Eva Jinek o.a. over haar liefde voor 't boerenleven. Net als wij is ze van mening dat Nederland wel wat trotser mag zijn op alle hard werkende boeren die ons van voedsel voorzien. Tevens kondigt ze aan een televisiezender te willen wijden aan het platteland. Laat dat nou ook al tijden de ambitie en het plan van BoerenDingen zijn. Wellicht een samenwerking in het vooruitzicht?


Sexy boeren & Boerinnen in Hart van Nederland

Tijdens de photoshoots voor De Boerinnen Kalender 2019 en De Boeren Kalender 2019 werden de agrarische kalendermodellen op de set verrast door de cameraploeg van Hart van Nederland. Er werden prikkelende vragen gesteld tijdens de interviews, maar daar wisten deze nuchtere plattelandsjongeren wel raad mee. Een gave ervaring voor hen en een ontzettend leuk item voor alle kijkers van Hv?.


Minister zoekt Boer

Carola Schouten (minister van Landbouw), stelt 75 miljoen beschikbaar voor startende boeren. Dat heeft de Nederlandse agrarische sector ook hard nodig! Wil jij in aanmerking komen voor een deel van Carola’s fonds en heb jij de ambitie om boer te zijn, blijven of worden? Meld je aan op ministerzoektboer.nl en wij zullen er op toezien dat alle aanmeldingen op het bureau van Carola’s terecht komen!

All in...de koeienkont?

In deze aflevering van Nyncke Zegt Ho(o)i gaat Nyncke langs bij Vivian, die kalfjes verzorgd op de boerderij van haar ouders. Nyncke loopt mee in het proces van kalfjes verzorgen en voelt zelf een kalfje die nog in de buik zit.


Frau Antje in wording?

In deze aflevering van Nyncke zegt ho(o)i loopt Nyncke een dagje mee bij Boerderij De Groote Voort. Ze helpt bij het kaasmaken en komt erachter waarom boeren niet naar de sportschool hoeven. Wil je weten waarom? Kijk snel!


Duurzaamheid op de boerderij

In deze aflevering van Nyncke zegt ho(o)i krijgt presentatrice Nyncke een kijkje in de toekomst. Ze gaat op bezoek bij een fotonenboer...een fotonenboer? Ja een fotonenboer. Wil je weten wat dat inhoudt? Bekijk deze video!


Alle afleveringen van Nyncke zegt hooi bekijken


Team Agro NL
Steun Team Agro NL

Wij steunen de agrarische sector niet alleen door mooie dingen te maken en hierdoor de sector in een positief daglicht te zetten, maar wij doneren ook jaarlijks aan Team Agro NL. Een stichting die boeren verenigt, hun imago verbetert en de complete sector promoot. Dus met jouw aankoop steun je tevens Team Agro NL.


Meer informatie over Team Agro NL