Boek Boerenprotesten 2019 - 2020

9,95 (incl btw)
Adviesprijs: 19,95
U bespaart: €10,00 (50%)
Voorraad
+
Toevoegen aan favorieten

Dit boek geeft een unieke kijk achter de schermen bij de boerenprotesten van 2019 & 2020. Verscheidene sleutelfiguren komen in dit boek aan het woord en nemen je mee in hun verhaal. Kortom: een boek dat je gelezen moet hebben!

Boek + Jubileum kalender

1 x 9,952,45
+
1 x 15,958,45
Totale catalogusprijs 25,90
Gezamelijke prijs10,90

Boerenprotesten biedt een zoveel mogelijk chronologische terugblik op de demonstraties en sfeeracties van boeren, loonwerkers en hun diverse medestanders in zowel 2019 als 2020.


In de zomer van 2019 vernam Mark Mensink dat velen in de landbouw- en veeteeltsector één groot blok wilden vormen tegen ‘onrecht en onzin’ om daarmee buiten de gebaande paden te treden, iets waarvan hij vanaf het begin getuige is geweest. Deze agrarische tegenbeweging zorgde ervoor dat duizenden actievoerders gingen protesteren bij onder meer provinciehuizen, op het Binnenhof en het Malieveld in Den Haag, op het strand en vliegvelden. Ook werden distributiecentra voor supermarkten en snelwegen geblokkeerd.


Mensink verhaalt niet alleen vanuit eerste hand uit deze protest- en sfeeracties. Boerenleiders als Bart Kemp en Mark van den Oever komen uitgebreid aan het woord, alsmede anderen die een belangrijke rol hebben gespeeld of spontaan deelnamen en hieraan speciale herinneringen bewaren.


Dit boek geeft daarmee een unieke kijk achter de schermen; hoe de sfeer soms grimmig werd en dat de situatie voor deze sector uiteindelijk zelfs grotendeels normaliseerde, alhoewel er tot op heden geen totaalakkoord werd gesloten en het onbegrip bij agrariërs over bijvoorbeeld fosfaatrechten en grondgebondenheid onverminderd groot blijft.

Vergelijkbare producten